APK & Onderhoud

Natuurlijk kunt u bij AutoMolenberg terecht voor uw Algemene Periodieke Keuring, kortweg de APK. De APK is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

Wij kunnen APK uitvoeren aan alle personenauto’s, campers en bedrijfswagens tot 3500 kg. Moet uw voertuig gekeurd worden? Plan dan hier een afspraak bij ons in of bel naar 0481-371359. Bij AutoMolenberg is de APK keuring altijd ‘all-inclusive’. Wij rekenen geen extra kosten voor bijvoorbeeld het afmelden van de auto.  Bij ons wordt uw auto al gekeurd voor €17,50.

Wist u dat u uw auto al tot twee maanden voor de APK-vervaldatum kan laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt? Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

apk.jpg

Onderhoud
Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK is alleen een controle, geen onderhoudsbeurt. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw auto en voorkomt problemen onderweg. Bij AutoMolenberg adviseren we u altijd om uw auto preventief te onderhouden. Op die manier weet u zeker dat u geen grote risico’s loopt en is de kans aanzienlijk kleiner dat de auto u in de steek laat. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan wanneer u achteraf bij defecten alles moet laten herstellen.

Wij raden aan om de auto minimaal eens per jaar te laten onderhouden en dat bepaalde onderdelen regelmatig worden gecontroleerd. Denk hierbij aan de accu of de remblokken. Verder willen we u adviseren om regelmatig het oliepeil van uw auto te (laten) controleren. Dit kan veel slijtage aan onderdelen voorkomen.

Bij ons kunt u ook terecht voor onderhoud aan uw bedrijfsauto of camper. Zowel voor het onderhoud, de keuring als reparaties aan uw bedrijfswagen of camper bent u bij ons aan het juiste adres.