Weet je wat cool is? De gratis Vakgarage AircoCheck!

 

Waarom een Vakgarage AircoCheck?

 

De airco-installatie van uw auto is helaas niet onderhoudsvrij. Het systeem verliest jaarlijks tot 10% aan koudemiddel. Wanneer de airco beschikt over te weinig koudemiddel ontstaat er slijtage. Een reparatie kan zomaar oplopen tot meer dan 500 euro. Bovendien veroorzaakt een matig of slecht werkende airco een veel hoger brandstofverbruik. 

 

Een goed werkende airco betekent niet alleen comfortabel autorijden maar draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. Concentratie en reactiesnelheid van bestuurders zijn sterk afhankelijk van de omstandigheden in de auto. Uit onderzoek blijkt dat ‘frisse bestuurders’ alerter reageren en tot dertig procent minder vaak betrokken zijn bij auto-ongelukken. Bovendien bepaalt uw airco en het interieurfilter de kwaliteit van de lucht die u inademt. Wist u dat de luchtkwaliteit in de auto soms wel 6 keer meer verontreinigd is dan de buitenlucht? 

 

Vakgarage zorgt er voor dat uw airco in optimale conditie blijft. Dit voorkomt dure reparaties en nare luchtjes die brandende ogen of geïrriteerde luchtwegen en hooikoorts veroorzaken. Vakgarage beschikt over een speciaal controle- & onderhoudsprogramma voor aircosystemen, uitgevoerd door onze airco-specialisten. 

 

“Vakgarage adviseert een jaarlijkse controle en eens per 2 jaar een airco service beurt.” 

Voorkom dure reparaties en maak gebruik van de gratis Vakgarage AircoCheck! Wilt u weten hoe goed uw airco nog werkt? Kom dan langs bij Vakgarage voor de gratis AircoCheck. Onze specialisten controleren gratis de werking van uw airco en of deze de temperatuur nog onder controle houdt. Interesse? Maak dan gelijk een afspraak voor de gratis Aircocheck.

 

Met Airco Reiniging & Fresh wordt de airco gereinigd van bacteriën, gisten en schimmels met Forté Air Conditioner Treatment en tevens voorzien van een frisse geur.

Met de Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen en gerecycled*, volgens officiële STEK-eisen. Uw airco werkt en koelt weer optimaal! U kunt de Airco Servicebeurt ook voordelig combineren met Airco Fresh. 

Met de Airco Servicebeurt wordt het koudemiddel van uw airco vervangen en gerecycled*, volgens officiële STEK-eisen. Bovendien wordt uw airco gereinigd (Airco Fresh). Dit voorkomt bacteriën en verhelpt nare luchtjes. 

 

*Recycling op basis van koudemiddel R134a

 

Last van hooikoorts?

 

Laat uw interieurfilter controleren! Juist voor automobilisten die last hebben van hooikoorts is een goed werkend interieurfilter van belang, zeker met de zomer voor de deur. Het filtert namelijk o.a. de pollen uit de lucht die zorgen voor een allergische reactie.

 

Hieronder enkele tips die u zelf kunt toepassen om uw airco in goede conditie te houden en zo energiezuinig mogelijk te gebruiken. 

 

  • Parkeer uw auto zomers indien mogelijk in de schaduw. 
  • Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open, of rijd even kort met de ramen open. Hierdoor wordt de ‘grootste’ warmte snel uit de auto afgevoerd en uw airco niet onnodig zwaar belast. 
  • Zet de airco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en zorgt ervoor dat uw airco optimaal blijft werken. 
  • Stel de temperatuur maximaal 5 graden onder de buitentemperatuur in, het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot. 
  • Schakel de airco 5 minuten voor aankomst uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dus onaangename geuren. 
  • Laat uw airco 1 keer per jaar gratis controleren door een Vakgarage. 

 

 

Vakgarage reinigt uw airco met Forté!